arkisto‎ > ‎Pelit‎ > ‎Pelit ja turnaukset 2012‎ > ‎

Masto cup 2012


Pronssia Masto Cupista 4.-5.8.2012
 
6.8.2012

 

FC Viikingit T02 osallistui viikonloppuna FC Kuusysin Masto Cup turnaukseen Lahdessa jo toista kertaa. Mukana Masto Cupissa oli 128 joukkuetta, joista TE10-sarjassa 16. Pelejä pelattiin eri puolella Lahtea sekä Pajulahden Liikuntakeskuksen nurmella. Tytöillä kaikki pelit olivat jo edellisen vuoden turnauksessa tutuksi tulleissa Kivimaan kentillä. Turnauksen parasta antia oli hyvien järjestelyjen lisäksi mm. saada pelivastustajaksi uusia joukkueita, joita vastaan harvemmin tai koskaan aiemmin on pelattu kuten Kuusysi, PU-62 ja JyPK. 

 

Mukana oltiin yhdentoista tytön voimin. Tytöillä oli lähes kahden kuukauden tauon ja parin harkkakerran jälkeen tiedossa viikonloppuna kuusi peliä ja osalla olisi edessä vielä maanantaina ensimmäinen piirisarjapeli. Turnaukseen lähdettiin ilman ennakko-odotuksia, joten tähänkin peilaten tyttöjen pelisuoritus ja lopputulos 3. sija pronssimitaleineen oli vallan loistava. Pelit olivat melko tasaväkisiä ja vähämaalisia. Omaan maaliin päästettiin pallo vain kaksi kertaa. Vain yksi peli eli välierä hävittiin ja sekin vain yhdellä ratkaisevalla maalilla. TE10 sarjan voiton vei PK-35, hopealle ylsi JyPK musta ja Viikkarit saivat pronssia.


Joukkueessa pelasivat oikealta vasemmalle: Ada A, Aure, Tinja, Ida, Unni, Milla, Enna, Tinja, Madde, Linda ja Sanni
 
Ensimmäinen pelipäivä:
 
FC Viikingit - TiPS
Tulos: 1-0
Maali: Aure
Maalissa: Ida
Vihreä kortti: Alva
Viiri: Aure
 

Päivän ensimmäiseen peliin lähdettiin jännittäen tyttöjen pelikuntoa ja -fiilistä pitkän tauon jälkeen. Aamuinen tihkusade oli liukastuttanut kentän, mikä vaikeutti peliä ja moni pelaaja kaatuilikin useasti. Kivimaan kenttään totuttautuminen kesti ja mm. syötöt ja laukaukset vaativat normaalia enemmän voimaa ja tekniikkaa. Tytöt taistelivat kuitenkin kuin leijonat ja taistelu palkittiin lopulta Auren maalilla ja näin saatiin erittäin tärkeä voitto kotiin ensimmäisestä pelistä. Tytöt yllättivät positiivisesti taistelutahdolla, peli-iloisuudella ja hyvällä asenteella.

 

 
EBK - FC Viikingit
Tulos: 0-3
Maalit: Alva, Linda, Aure
Maalissa: Ida
Vihreä kortti: Ida
Viiri: Ada A
 

Toinen peli lähti ensimmäistä nihkeämmin käyntiin. Vastassa oli EBK, joka oli selvästikin pelin alkupuolella niskan päällä. Pikku hiljaa saatiin omaan peliin vauhtia ja peli sujui jo paremmin. Alva, Linda ja Aure maalasivat kukin vuorollaan lukemat 3-0 viikkareille. Erityismaininta veskari Idalle, joka pelasi tässäkin pelissä kuten koko turnauksessa hienosti maalissa torjuen useamman laukauksen. Ada taisteli sitkeästi ja asenteella eri pelipaikoilla ja palkittiin ansaitusti viirillä.

 

Madde
 
FC Viikingit - JyPK vihreä
Tulos: 3-1
Maali: Linda
Maalissa: Aure ja Ada A
Vihreä kortti: Tinja
Viiri: Ida

Kolmas ja päivän viimeinen peli oli JyPK vihreää vastaan. Pitkän ja riehakkaan päivän uuvuttamat tytöt onnistuivat parantamaan peliä verrattuna edelliseen peliin. Linda onnistui hattutempussa ja teki kolme maalia. Pelissä nähtiin myös muitakin onnistumisia esim. Madde rakensi peliä syöttäen ja oli lähellä tehdä maalin. JyPK onnistui myös maalinteossa - komea ja vaikeasti torjuttava laukaus osui ylänurkkaan. 3-1 voitto JyPK:sta viimeisessä pelissä varmisti lohkovoiton ja oli hieno päätös turnauspäivälle.
 
Toinen pelipäivä:
 
Voittamalla lauantaina kaikki kolme ottelua Viikkarit sijoittuivat omassa lohkossaan ensimmäiseksi ja pääsivät näin pelaamaan sunnuntaina sijoista 1-8. Puolivälieräotteluun lähdettiin tyytyväisin ja iloisin mielin.
 
Milla
 
FC Viikingit - FC Kuusysi valk
Tulos: 1-0
Maali: Unni
Maalissa: Ida
Vihreä kortti: Tinja
Viiri: Alva
 

Pelin alussa Sannin ja Unnin yhteistyö poiki toivottua hedelmää, ja Unni sai tehtyä joukkueelle tärkeän ensimmäisen ja ottelun ainoan maalin. Kuusysi painosti ja taisteli kiihkeästi loppuun asti mutta ei onnistunut saamaan maalia kiitos Viikkareitten uhrautuvan puolustuksen. Puolivälieräottelu oli hyvin fyysinen peli, jossa nähtiin ja saatiin tärkeä kokemustakin kaksinpeliväännöistä. Tämän ottelun yksi onnistujista ja sinnikkäistä pelaajista oli Alva, joka palkittiin viirillä. Ottelun lukemat kirjattiin Viikkareille 1-0, mikä myös merkitsi Viikkareille välieräottelua JyPK:ta vastaan sekä sijoitusta neljän parhaan joukossa.

 

Sanni
 
JyPK mustat - FC Viikingit
Tulos: 1-0
Maalissa: Ida ja Ada A
Vihreä kortti: Aure
Viiri: Sanni
 

Välieräpeli muistutti lauantain toista peliä ja käynnistyi nihkeästi JyPK:n painostaen vaarallisesti. Viikkaritytöt taistelivat ja tekivät parhaansa, mutta peliin ei saatu tällä kertaa samaa sujuvuutta kun mitä ensimmäisessä oli. JyPK:n hienolle voittomaalilaukaukselle veskari ei vaan voinut mitään. Hurjasta ja sitkeästä yrityksestä huolimatta Viikkari-taistelijatytöt eivät onnistuneet tasoituksessa, joten lukemat JyPK:lle 1-0. Turnauksen ainut pelihäviö tiesi tytöille seuraavaksi peliksi pronssiottelua. Sanni osoitti pelissä ilahduttavasti uutta intoa ja terävyyttä ja Sanni palkittiin viirillä.

 

Aure
 
PU-62 - FC Viikingit
Tulos: 0-1
Maali: Tinja
Maalissa: Aure
Vihreä kortti: Sanni
Viiri: Linda

Pronssiotteluun lähdettiin levänneinä ja sisuuntuneina ja hyvä tsemppi näkyi heti myös pelissä. Stadi Cupissa pronssisijan saavuttanut PU-62 tiedettiin kovaksi vastustajaksi. Tinja onnistui maalinteossa pelin alkupuolella mikä luonnollisesti vapautti peliä entisestään. Aure pelasi maalissa tarkkaa peliä vartioiden omaa maalia kiitettäväsi. Milla ja Enna ilahduttivat tässäkin pelissä tsemppaamalla kunnon kaksinpelivääntöjä vastustajia vastaan. Lisämaaleja ei saatu aikaiseksi ja lopputulos Viikkareille 1-0 ja pronssia joukkueelle. Turnauksen Viikkareitten maalikuningatar Linda palkittiin viimeisen pelin viirillä.

Tinja saa turnaustsempparipalkinnon Mikalta.
 
Takana valmentajat Jari, Mattias (jojo), Kaitsu, Mats ja Mika. Keskirivissä Madde, Unni, Sanni ja Enna. Eturivissä Milla, Ada A, Linda, Alva ja Tinja. Edessä Ida ja Aure.
 
Jee! Hyvä Viikkarit!
 
Linkki Masto Cupin otteluohjelmaan ja tuloksiin.