arkisto‎ > ‎Pelit‎ > ‎Pelit ja turnaukset 2012‎ > ‎

Helsingin piirin taitokisat 25.10.2012

27.10.2012
 
Torstaina kisattiin piirin taitokisoissa paremmuudesta tyttöjen F9- ja E10-ikäluokissa Talin jalkapallohallissa. Taitokisoihin oli ilmoittautunut yhteensä ennätykselliset 696 pelaajaa, joten tyttöjen (synt. -03 ja -02) alkuperäiset aikataulut menivät uusiksi ja tytöt saivat kunnian aloittaa kisan ensimmäisinä jo viikolla viikonlopun sijaan.
 
Tälle kaudelle kaikkien ikäluokkien osallistumiskriteerinä piirin taitokisoihin oli hopea- tai kultamerkki, joka on suoritettu joko seuran kisoissa tai piirin järjestämässä taitokisakoulussa. Pronssimerkillä ei tällä kertaa ollut osallistumisoikeutta kisoihin. Syynä päätökseen oli mm. se, että osallistujamäärää on ollut erittäin vaikea ennakoida ja kisat ovat paisuneet isoiksi. Haluttiin muuttaa myös piirin taitokisan mielikuvaa. Kisoissa ikäluokan kärki kisaa piirimestaruudesta sekä paikasta SM-kisoihin.
 
 
Piirin taitokisoihin torstaina osallistui yhteensä FC Viikingeistä 13 tyttöä, joista 12 pelaa T02 joukkueessa ja yksi T01 joukkueessa. T02 ikäluokassa osallistujia oli kaikkiaan 49, joista eniten FC Viikingeillä 12 tyttöä. Tyttöjen taituroimat merkit kisoissa olivat hienosti 1 kulta, 8 hopeaa ja 3 pronssia. T03 sarjaan (35 tyttöä) osallistui joukkueestamme yksi tyttö ja merkkisuoritus oli hienosti kultaa.
 
FC Viikinkien TF9 ja TE10 merkkisuoritukset piirin kisoissa
Kultaa (2): Sanni ja Anni
Hopeaa (8): Sonja B (T01-joukkue), Linda, Sonja K, Unni, Aure, Alva, Tinja ja Lotta
Pronssia (3): Enna, Olivia ja Ida
 
Onnittelut tytöille hienosta saavutuksesta! Hyvä tytöt!
 
Taitokisalajeja harjoiteltiin jonkin verran syksyn aikana. Näin saatiin mm. varmuutta ja rutiinia ensin seuran kisoihin ja sen jälkeen merkkisuorituksen tehneillä piirin kisoihin. Tytöt harjoittelivat myös omatoimisesti sekä neljä tyttöä osallistui piirin taitokisakouluun, joka pidettiin lokakuun alussa Talissa. Kaikilla tytöillä oli taitokisakoulutuomisena piirin taitokisoihin oikeuttava tulos valmentajille.
 
 
Hienoa oli nähdä osan tytöistä venyvän ennätyssuorituksiinsa ottaen huomioon kisojen ajankohdan, joka oli koulupäivän jälkeen loppuviikolla. Taitokisa on herkkä laji - yli- tai alilautaus heikentää suoritusta. Kultaa tuli kaksi, mutta osalla hopeaan yltäneistä tytöistä olisi ollut taitoa nappisuorituksella saada kultaa kuten vastaavasti myös pronssille kisoissa yltäneillä hopeaa. Merkkisuoritukset sekä syksyn aikana harjoituksissa tehdyt tulokset kertovat myös ilahduttavasti joukkueen hyvästä taitotasosta. Tästä on hyvä jatkaa harjoittelua sekä keskittyä tulevaan talvisarjaan ja futsal-kauteen.
 
Tulokset löytyvät piirin sivuilta.