Pirkkahalliturnaus 14.-15.1.2012
 

17.1.2012

 

Kahdeksantoista Viikkarityttöä, kolme valmentajaa, huoltaja, jojo sekä joukko pelaajien vanhempia matkasivat viikonlopuksi Pirkkahalliturnaukseen Pirkkalaan Tampereen kylkeen. Tämä oli FC Viikingit T02 joukkueelle ensimmäinen reissuturnaus, jossa joukkue valvojineen majoittui koululla ja loput hotellissa tai sukulaisissa.

 

Turnausta oli odoteltu etukäteen innolla, ja matkaan lähdettiinkin avoimin mielin ja hyvällä asenteella hakemaan turnauskokemusta, kasvattamaan joukkuehenkeä sekä myös pelaamaan haastavia pelejä.

 

Viikkarit pelasivat B-lohkossa, jossa oli mukana Viikkareitten lisäksi pääkaupunkiseudulta LPS ja PK-35. Sokerina pohjalla oli ONS punainen Oulusta.

 

 

Aamun ensimmäinen peli oli Laajasalon Palloseuran tyttöjä vastaan. LPS on Viikkareille tuttu vastapeluri mm. turnauksista, piirisarjasta sekä harjoitusotteluista ja odotimme etukäteen tasaista peliä - kumpi joukkue tahansa voisi olla tänään parempi.
Peli lähti tasaisissa merkeissä liikkeelle. Viikkarit saivat alkuvaiheessa pelialustan avustuksella muutaman maalipaikan
kohti vastustajan maalia, mutta laukaukset puuttuivat - vastustajan maalivahti tuli joko hyvin vastaan tai pallo karkasi. Pelin tuoksinnassa LPS sai enemmän otetta peliin ja pääsi niskanpäälle loppua kohti. Huippumaalipaikat puuttuivat molemmilta joukkueilta. Lopputulos 0-0 kuvastaa peliä hyvin.

LPS - FC Viikingit 0-0
Maalissa: Lotta ja Aure
Viiri: Lotta

 

 

 

Toisessa pelissä Viikkarit saivat vastaansa oululaisväriä - ONS punaiset, joka tiedettiin etukäteen kovaksi, taitavaksi ja pelaavaksi joukkueeksi. ONS:n joukkueen hyvä ja kurinalainen syöttöpeli olivat pelin alusta asti ongelma Viikkareille. Lopputulos 3-0 täysin ansaitusti ONS:lle. Oma peli ei alkanut kulkemaan missään vaiheessa sovitusti - asenne ja pelihuumori taisi jäädä keskinäisiin leikkeihin ennen peliä!

ONS Punainen - FC Viikingit 3-0
Maalissa: Ida ja Enna
Viiri: Sanni

 

 

Lauantain kolmas ja viimeinen ottelu oli PK-35:n tyttöjä vastaan. Peekoo oli LPS:n tapaan tuttu vastustaja, jota vastaan olemme pelanneet tasavahvoja otteluita. Viikkarit saivat aikaan pelin alkuvaiheessa painetta vastustajan maalille muutamalla hyvällä läpimurtoyrityksellä, mutta tuloksetta. Vastustajan maalivahti pelasi hienosti. Pelin tuoksinnassa Viikkareitten perusvirheet puolustuksessa kostautuivat ja PK-35 kovana joukkueena rankaisi pariin otteeseen maaleilla. Samalla pelin painopiste siirtyi pelin edetessä Viikkareitten kenttäpuoliskolle. Lopputulos 4-0 voitto PK-35:lle. Pelissä oli selvästä tappiosta huolimatta pilkettä paremmasta, vaikka maalinteko edelleenkin näytti pyöreää nollaa!!

PK-35 - FC Viikingit 4-0
Maalissa: Lotta, Enna
Viiri: Aure

 

 

Viimeisen pelin jälkeen tytöt passitettiin suihkuun ja sen jälkeen syömään illallista. Vatsat täynnä perunalihasoselaatikkoa iloisesti soriseva tyttöporukka romppeineen siirtyi valmentajien & huoltojoukkojen kera Nuolialan koululle. Joukkueen käyttöön varattu luokkahuone löytyi helposti ja kukin pääsi valitsemaan itselleen mieluisan nukkumapaikan tutuimman kaverin vierestä. Kun retkipatjat ja makuupussit oli levitelty lattialle riviin valmentaja Kaitsu johdatti tytöt käytävälle hetkeksi venyttelemään.

 

Tytöille järjestettiin illaksi yllätysohjelmaa: leffailta sekä kohtuullisesti pientä herkuteltavaa (popcorneja, limpsaa, karkkia). Ensin kuitenkin syötiin alkupalaksi Pirkkahallilta mukana tuodut iltapalasämpylät ja sitten vasta herkuteltiin makealla.

 

Pääsiäispupuaiheisen leffan jälkeen aikuiset poistuivat hotellille ja ilta jatkui valvojien Annen ja Annun valvonnassa discomato*tanssilla (*discomato = tyttö makuupussissa huppu päässä, näkyy vain naama, seisoo ja laahustaa, ehkä pomppii) taskulamppujen avustuksella, musiikin kuuntelulla, iloisella kikattelulla ja vitsinkerronnalla sekä suloisten unikavereitten piilotusleikillä. Aikainen aamuherätys ja jännittävä päivä peleineen selätti sitkeimmätkin ja valot sammutettiin jo kymmeneltä. Ensimmäiset unituhinat kuultiin melko heti sen jälkeen - asiaan kuuluvat tirskahdukset ja koti-ikävät pyrittiin hoitamaan parhaimmiten. Viikkaritytöt olivat oikein reippaita!

 

Nukutun yön jälkeen joukkue siirtyi Pirkkahallille aamiaiselle ja oli valmis jälleen tositoimiin pelikentällä. Väsymystä oli ilmassa itsekullakin, mutta hienosti tytöt tsemppasivat itsensä pelikuntoon.

 

Toisen päivän pelit pelattiin ensimmäisen päivän tapaan A-hallissa, jossa oli myös käynnissä HIPPOkisat. Yleisurheiluyleisö sai lisämausteeksi jalkapalloa ja futiskansa vuorostaan jännittää juniorien juoksukilpailuja.

 

 

Viikkareitten ensimmäinen vastustaja toisena pelipäivänä oli A-lohkossa pelannut oululainen ONS valkoinen. Tytöt aloittivat pelin hyvin ja peli saatiin painettua vastustajan kenttäpuoliskolle. Nyt saatiin valmennuksen toivomia laukauksia, mutta ei maaleja kuitenkaan. Vastustaja teki pelin avausmaalin kulmapotkusta merkkausvirheestä johtuen maalin edestä (vapaa tyttö). Pelin lopussa Viikkareitten pallonhallinta ja maaliton kausi loppui vihdoinkin - kiitos Sannin, joka laukaisi tarkalla vasurilla tasoituksen. Peli päättyi 1-1 normaalipeliajan jälkeen ja tytöillä oli edessä ihka ensimmäinen rangaistuslaukaisukisa. Ilmassa oli kosketeltavaa jännitystä ja innostusta. Tiukassa rankkarikisassa Viikkarit olivat onnekkaampia ja veivät voiton viidennen vetokierroksen jälkeen!!!

ONS Valkoinen - FC Viikingit
1-2 rp (1-1)
Maalissa: Ida ja Lotta
Viiri: Fiina
 

 

Turnauksen viimeinen peli pelattiin sijoista 5-6 ja tytöt saivat pelivastustajaksi Tuusulan Palloseuran joukkueen. Pallo pyöri pelissä enemmän vastustajan hyökkäysalueella kuin omalla, mutta useammasta maalintekoyrityksestä huolimatta Viikkarit eivät saaneet palloa maalin. TuPSin puolustus puolusti uhrautuvasti omaa maalia ja he saivat pari maalintekopaikkaan johtanutta vastahyökkäystä. Tämänkin melko tasaväkisen ja vähämaalisen pelin päätti jännittävä rankkarikisa, josta voiton otti tällä kertaa TuPS.

FC Viikingit - TuPS 1-2 rp (0-0)
Maalissa: Aure ja Jolanda
Viiri: Olivia

 

 

Viimeisen pelin jälkeen otettiin vastaan valmentajien palaute sekä jaettiin viiri, jonka tällä kertaa sai Olivia. Valmentajat Mika, Kaitsu, Jari ja jojo Mattias jakoivat joukkueelle diplomit. Tämän jälkeen olikin aika kerätä kimpsut ja kampsut kasaan ja suunnistaa kotia kohti Helsinkiin.

 

Joukkueessa pelasivat:

Lotta, Ida, Sanni, Fiina, Tinja, Unni, Olivia, Milla, Aure, LindaAnni, Enna, Madde, Alva, Sonja K, Emma, Jolanda ja Ada 

 

Viikkareitten ensimmäinen reissuturnaus sujui hienosti ja järjestelyt toimivat hyvin. Yhteishenki oli loistava. Jokaisessa pelissä pelattiin 18 tytöllä "kaikki pelaa" periaatteella. Tyttöjen peliaika ei ollut yksittäisessä pelissä suuri, mikä vaikutti varmasti pelituntumaan, yhteispeliin, maalintekoon ja kenties tuloksiinkin.

 

Lisää Pirkkahalliturnauskuvia löydät täältä.

 

Linkki tuloksiin järjestäjän sivuilla.

 

Talviliigalla jatketaan. Seuraava peli on jo torstaina, jolloin saamme tuoreeltaan vastaan PK-35:n.