FC Viikingit kevätturnaus 2012: info ja säännöt
Sarjat, peliaika ja pelimuoto
Mukaan mahtuu 20 joukkuetta. 
 
Pelit pelataan neljässä lohkossa (2 lohkoa per ikäluokka, ks.alta) Suomen Palloliiton Kaikki pelaa -säännöillä ja -hengessä. Jokaiselle joukkueelle taataan neljä peliä. 
 

 Ikäluokka

synt. jälkeen

 peliaika   

 pelimuoto

 joukkueita

 lohkot

 E10

 1.1.2002

2 x 15 min 

 7 vs 7

 10

 2

 F9

 1.2.2003

2 x 12 min

 5 vs 5

 10 

 2

 
Turnauksessa ei pelata sijoituksista, pisteitä ei lasketa tai sarjataulukoita ei tehdä/julkaista. Joukkueen ohjaajat huolehtivat siitä, että joukkueen pelaajia peluutetaan tasapuolisesti.
 
Kentät, saapumisohjeet ja pysäköinti
Kartanon tekonurmi, Reimarintie, 00980 Helsinki
Lisätietoja Helsingin kaupungin Liikuntaviraston sivuilta
 
Palkinnot
Pelaajat palkitaan osallistumismitalilla (max. 15 mitalia/joukkue) ja kunniakirjoilla viimeisen ottelun päätyttyä kisatoimiston edustalla. Lisäksi jokaisesta joukkueesta palkitaan turnauksen tsemppari, jonka joukkue valitsee.
 
Osallistumismaksu
Osallistumismaksu on 120 € ja se on maksettava 15.4.2012 mennessä. (Laskutetaan myöhemmin)
 
Ilmoittautuminen ja tiedustelut
Ilmoittautuminen sähköpostilla viikingit(at)gmail.com
Tiedustelut ja lisätiedot: Mattias Lindroth, puh. 050 527 3656, viikingit(at)gmail.com
 
Pelaajaluettelo
Kaikkien joukkueiden tulee toimittaa pelaajaluettelo kisatoimistoon viimeistään 30 minuuttia ennen ensimmäisen ottelun alkua.
  
Buffet 
Turnausalueella on buffet, jossa on myynnissä kahvia, pullaa, sämpylöitä, makkaraa, limsaa, mehua, arpoja yms.
 
Ensiapu
Ensiapupiste sijaitsee kisatoimiston läheisyydessä. Ensisijaisesti joukkueen huoltajat huolehtivat pelaajien pikkuvammoista, mutta myös turnauksen ensiapupisteessä autetaan tarvittaessa.
 
Päihteetön ja savuton tapahtuma
Turnausalueella päihtyneenä esiintyminen tai päihteiden nauttiminen on ehdottomasti kielletty. Tupakointi ei ole myöskään sallittua turnausalueella.
 
SÄÄNNÖT
 
Pallo
Ikäluokissa TE10 nro 4 ja TF9 nro 3.
 
Kotijoukkue
Otteluohjelmassa ensin mainittu joukkue on kotijoukkue. Vierasjoukkue pukee ylleen liivit (omat liivit mukaan!) mikäli molemmilla joukkueilla on saman väriset pelipaidat. 
 
Vaihdot
Vaihdot ovat edestakaiset ja lentävät - pelaaja tulee ensin pois kentältä ennen kuin uusi pelaaja tulee tilalle. Pelinohjaaja ei katkaise peliä vaihdon suorittamista varten.
 
Kulmapotku
Kulmapotku potkaistaan kentän kulmasta. Jos kenttä on leveämpi kuin suosituskoko, potkaistaan kulma suosituskoon mukaiselta etäisyydeltä.
 
Rajaheitto
TE10 ja FT9 ikäluokissa normaali rajaheitto
 
Maalipotku
Ikäluokissa F-E maalipotkun saa potkaista mistä rangaistusalueen kohdasta tahansa. TF9 ikäluokassa vastustajien pitää mennä maalipotkussa omalla kenttäpuoliskolle. Pelissä olevan pallon maalivahti saa potkaista käsistään. Maalin tekeminen suoraan aloituspotkusta johtaa maalin hylkäämiseen ja maaliheittoon tai -potkuun vastustajalle.
 
Paitsiosääntö
TE10 ikäluokan peleissä on käytössä paitsioalue. Rangaistusalueen tasalta alkavan ja päätyrajan välinen alue on paitsioaluetta (kts. kenttäpiirros), jossa paitsiosääntö on voimassa. TF9 ikäluokassa ei ole paitsiosääntö voimassa.
 
Muuta huomioitavaa
Vastustajien on oltava aloituspotkuissa, vapaapotkuissa, maaliheitoissa, kulmapotkuissa ja rangaistuspotkuissa vähintään 5,5 metrin etäisyydellä pallosta.
 
Joukkue saa ottaa kentälle yhden lisäpelaajan, kun vastustaja johtaa vähintään viidellä (5) maalilla. Etu menetetään eron vähentyessä kahteen (2) maaliin.
 
Aikataulu
Joukkueen on oltava ajoissa kentällä ennen pelin alkamisaikaa. Kentille järjestäydytään sekä loppuhuudot hoidetaan ripeästi.
 
Pelinohjaat ja erotuomarit
Yleisöltä toivotaan tukea pelinohjaajille/erotuomarille. Pelit pelataan hyvässä hengessä eikä joukkueet tai yleisö moiti pelinohjaajaa/erotuomaria jokaisesta tämän virheestä. Ei näytetä huonoa esimerkkiä pelaajille huutelemalla tuomareille asiattomuuksia. Kunnioitetaan pelinohjaajien/erotuomareitten työtä ja annetaan hänelle sama työrauha kuin joukkueen valmentajille.
 
Varoitukset
Pelinohjaaja käyttää vain vihreää erotuomarikorttia. Vihreää korttia näytetään reilusta pelistä. Tilanteen niin vaatiessa pelaajaa voidaan huomauttaa tai hänet voidaan jopa poistaa kentältä, mutta joukkue saa jatkaa täysilukuisena.
 
Jury
Turnaukselle nimetään ilmoittautumisen päätyttyä jury, johon kuuluvat järjestäjän, yhden vierasjoukkueen ja erotuomareiden/pelinohjaajien edustajat. Jury vastaa siitä, että turnauksessa noudatetaan Kaikki Pelaa -sääntöjä. Juryn tehtäviin kuuluu myös puuttua mahdollisesti esiintyviin rikkeisiin keskustelemalla yhdessä sääntöjen vastaisesti toimivan joukkueen vastuuhenkilöiden kanssa sekä tarvittaessa raportoida turnausluvan myöntäneelle piirille sääntörikkomuksista. Järjestäjän edustaja juryssa toimii samalla turnauksen Kaikki Pelaa -vastaavana.
 
Vastalausekkeet

Vastalauseet tulee jättää turnaustoimistoon puolen tunnin kuluessa ottelun päättymisestä. Vastalausemaksu on 100 euroa, joka palautetaan, jos vastalause hyväksytään. Juryn päätökset ovat lopullisia.

 

Tarkennukset turnaussääntöihin mahdollisia.