13.10.2012
 
Tiistaina pelattiin kauden tärkein ja odotetuin peli tytöt vs vanhemmat. Ottelun tärkeydestä kertoo myös se, että Kartanon kentälle saapuivat tihkusadetta uhmaamaan hienosti kaikki joukkueen 17 tyttöä. Vanhempien joukkuetta luotsasi varmoin ottein Mika. Tyttöjen joukkueen valmennusvuorossa oli puolestaan kova kaksikko Jari ja Kaitsu.
 
Vanhemmat saivat Mikalta ohjeeksi harhautella ja pelata suoraviivaista peliä. Edellisen vuoden tapaan joukkueeseen oli saatu vahvistusta myös Barcan väreistä. Maaliin asettui itseoikeutetusti luottoveskari Masa.
 
Mika vai Linda ehtii ensin palloon?
 
Jännittävä ottelu oli valmis alkamaan ja joukkueitten ensimmäiset kentälliset asettuivat pelipaikoilleen kannustushuutojen kera.
 
Taitavien tyttöjen vauhdissa vanhemmat saivat pelata tosissaan. Ketterät tytöt kuljettivat palloa tottunein ottein kohti maalia harhauttaen vanhempia. Kentän laidalla vaihdossa nähtiinkin huilaamassa hengästyneitä vaihtopelaajia. Myös vanhemmat onnistuivat harhauttamaan tyttöjä - tosin näkemykset tästä vaihtelivat. Erästäkin tilannetta kommentoi aikuisten valmentaja "hyvä harhautus" kun tyttöjen valmennusjohdosta kuitattiin "ihan sukka".
 
Vanhempien joukkueen kärkinä urakoivat Barca-kaksikko Mika ja Mats, mutta Ipe sijoittumalla oikeaan paikkaan sai harhautettua veskari Lotan ja sujautti pallon maaliverkkoon. Vanhempien leirissä pohdittiin tiesikö maali Ipelle ylimääräistä viikkorahaa tai karkkipussia.
 
Ensimmäisellä puoliskolla vanhemmat siirtyivät johtoon Ipen maalilla, jota kuvassa maratoonari Yrmy tuulettaa.
 
Tauolle lähdettiin siis kihelmöivästi vanhempien johtolukemin 1-0.
 
Pelin toisella puoliskolla tytöt iskivät pöytään yllätyskortin. Punaparvi lehahti kentälle koko joukkueen voimin mikä sekoitti vanhempien pasmat ja sai pelin sekaisin. Seitsemäntoista tyttöä kentällä ja varsinkin maalilla vaikeutti luonnollisesti puolustuspeliä. Vanhempien ainoan maalin tehnyttä Ipea vartioitiin monen tytön voimin eikä päästetty enää maalin läheisyyteen. Pallo riistettiin koko ajan ja vanhempien oli vaikea löytää syöttöpaikkoja. Soffin kuvaus "kuin muurahaiset" kuvastivat pelin toista puoliskoa hyvin.
 
Ipe punaparven ympäröimänä. Vartiointi piti - Ipe ei päässyt pelin toisella puoliskolla maalintekoon.
 
Peliminuuttien vähetessä lisääntyi paine maalintekoon puolin ja toisin. Oma maali oli lähellä. Pelin tiimellyksessä kenttien puolen vaihdon unohtanut Mika suuntasi ylänurkkalauksen, joka viuhui vain muutaman sentin yli oman riman. Tyttöjen joukkueesta maalintekoa yritti sitkeästi moni tyttö, mutta vain Unnin ja Auren kudit ohittivat taitavasti pallot torjunneen veskari Masan. Loppulukemat tytöille ansaitusti 2-1.
 
Vanhempien joukkueen yllättäjiä oli Mikko, joka ensikertalaisena esitti erittäin hyviä peliotteita. Maratonille treenaavan Yrmyn juoksuvoima riitti koko pelin ajaksi ja lenkille pelin jälkeenkin. Chrisse vuorostaan sai valmentajan kehut pikapyrähdyksillään ja sijoittumalla pelissä oikeaan paikkaan. Annukka pakkina pelasi varman puolustuspelin ja Guido olisi ansainnut vihreän kortin Fair Play pelistään. Kiitos Masan loistavan maalivahtityöskentelyn vanhempien maaliverkko ei soinut yhtäsoittoa.
 
Hieno peli oli! Hyvä Viikkarit!
 
Masa torjuu Sannin kovan kudin.
 
 
Vanhempien joukkueessa pelasivat Mika (kapteeni), Annukka, Soffi, Chrisse, Ipe, Masa (veskari) Guido, Yrmy, Mats ja Mikko (ei kuvassa).
 
 
Tyttöjen joukkueessa pelasivat: Ada A, Olivia, Aure, Lotta (veskari), Unni, Madde, Tinja, Ida (veskari), Alva, Sanni, Amalia, Linda, Enna, Ada S, Anni, Milla ja kapteeni Sonja (vasem. kuvassa alla)
 
 
Jatkopelit käytiin läpi Pehtoorin pytingissä, jonne joukkueet kokoontuivat makkarakeitolle ja jäätelölle & kahville viettämään joukkueen omia päättäjäisiä. Illan aikana katsottiin mm. videoita kauden peleistä ja vietettiin yhdessä hyväntuulisina rentoa iltaa.
 
 
Voittajien on helppo hymyillä!
 
 
Tytöt piirsivät illan aikana hienot viikkarikypärät (alla) sekä täyttivät leikkimielisen kyselyn. Tästä myöhemmin lisää.