FC Viikingit T02 Valtti Cupin pronssille
 
14.-15.4.2012 Valtti Cup 2012 
 
Viikonloppuna Viikkarit pelasivat vuoden ensimmäisen ulkokauden turnauksen Puotilan tekonurmella Puma Areenalla. Valtin T02-03 joukkueen taustat olivat järjestäneet mallikkaasti Valtti Cup -turnauksen. Järjestelyt toimi hyvin, buffetista sai juomista ja syötävää, arpajaisista voittoja ja pelit alkoivat ajallaan. Lauantaina oli hauskana ekstrana rankkuskaba. Sunnuntaiksi tilattu aurinko kaiken lisäksi hemmotteli pelaajia ja yleisöä. Ilmassa oli kevään tuntua!
 
Mukana T02-sarjassa oli yhteensä 12 joukkuetta pääkaupunkiseudulta, Uudeltamaalta, Tampereelta ja Turusta. Lauantaina pelattiin alkusarjan ottelut. Viikkareitten kanssa samassa lohkossa pelasivat Tampereen Ilves, MPS ja FC Kontu. Viikkarit voittivat oman lohkonsa pelit ja pääsivät näin sunnuntaina jatkosarjassa pelaamaan sijoista 1-4 yhdessä EPS Hopeasalamoitten, TuNL Kupittaan Kipinöitten sekä kaikkien lohkojen parhaan kakkosen Tampereen Ilveksen kanssa. Sunnuntain jatkosarja tarjosi yleisölle jännittäviä ja tasokkaita otteluja. Pelit olivat todella tasaisia ja vähämaalisia (Ilves teki 2, Viikkarit ja TuNL yhden maalin kolmessa pelissä!) Kuka tahansa näistä neljästä joukkueesta olisi voinut voittaa tänään. Ensimmäisessä pelissä tehdyn maalin ansiosta Viikkarit sijoittuivat lopulta kolmansiksi ja kotiin vietävänä oli Valtti Cupin pronssia. Hyvä tytöt! 
 
Loppusijoitus oli tänään:
1. Ilves
2. TuNL Kupittaan Kipinät
3. FC Viikingit
4. EPS Hopeasalamat
 
 
Turnauksessa tytöt saivat runsaasti peliaikaa ja pelata eri paikkoja. Samoin otettiin joukkuekokoonpanosta ja pelistä tärkeää tuntumaa tulevia piirisarjapelejä ajatellen.
 
 
Alva palkittiin tsempparipalkinnolla. 
 
Sanni teki turnauksessa kaksi maalia ja molemmat peleissä Ilvestä vastaan.
 
Jolandan vuoro saada diplomi, pronssimitali kaulaan sekä onnittelut. 
 
Jolanda, Ada A ja Tinja ovat saaneet jo mitalit. Olivia ja Ada S. odottavat omaa vuoroaan.
 
Onnitteluvuorossa Lotta, jonka maalivahtityöskentely turnauksessa oli erinomaista.
  
Unni mittailee katseellaan kohta kaulaan pujotettavaa pronssimitalia. 
 
SUNNUNTAIN PELIT:
 
FC Viikingit - Ilves
Tulos: 1-1
Maalissa: Lotta
Maali: Sanni
Vihreä kortti: Tinja
Viiri: Lotta
 
Joukkueessa pelasivat: Sanni, Lotta, Tinja, Alva, Unni, Linda, Ada, Jolanda, Olivia, Milla, Enna, Anni
 
Sunnuntain turnauspäivä aloitettiin ottelulla Tampereen Ilvestä vastaan. Lauantaina alkusarjassa otettiin jo mittaa Ilveksestä ja tiesimme etukäteen, että tästäkin pelistä tulee tiukka. Pelin alussa Sanni teki tärkeän avausmaalin, mutta Ilves iski melko pian takaisin tasoittaen pelin 1-1. Ottelu oli kovin tasainen - molemmilla joukkueilla oli yritystä puolin ja toisin. Lauantain pelin tapaan nähtiin tasokasta pelaamista. Pelin viime minuuteilla Ilveksen toinen maali oli todella lähellä kun Ilves veti vaparin rangaistusalueen rajan vierestä. Kova kuti suuntautui kohti maalia Viikkari-muurin yli, mutta Lotta torjui pallon erinomaisesti. Peli päättyi tasapeliin 1-1.
 
 
TuNL Kupittaan Kipinät - FC Viikingit
Tulos: 1-0
Maalissa: Ida
Vihreä kortti: Taika
Viiri: Sonja S.
 
Joukkueessa pelasivat: Ida, Sonja K, Emma, Sonja S, Taika, Ada S, Anni, Linda, Unni, Sanni, Suvi, Enna, Olivia, Madde
 
Toisessa pelissä Viikkarit pelasivat TuNL Kupittaan Kipinöitä vastaan. TuNL:n ja EPSin peli oli päättynyt tasapeliin 0-0 ja tähän toiseen peliin lähdettiin kutkuttavasta tilanteesta. Viikkareilla oli kovasti yritystä, mutta peli ei kulkenut ihan samaan malliin kuin aiemmissa peleissä. Maalia ei saatu aikaiseksi hyvistä tilanteista huolimatta - TuNL:n puolustajat rikkoivat Viikkareitten hyökkäyspeliä tehokkaasti. TuNL hyökkääjä pääsi yllättämään Viikkareitten puolustajat ja pääsi läpi maalille. Peli TuNL:n voittoon 1-0.
 
Linda taistelee pallosta.
 
 
EPS Hopeasalamat - FC Viikingit 
Tulos: 0-0
Maalissa: Lotta
Vihreä kortti: Tinja
Viiri: Alva 
 
Joukkueessa pelasivat: Lotta, Ida, Alva, Tinja, Unni, Madde, Ada A., Linda, Sanni, Jolanda, Milla, Ada S, Emma, Sonja K
 
Päivän viimeisessä pelissä pelattiin mitalista. Hyvästä yrityksestä ja läheltä piti tilanteista huolimatta kumpikaan joukkue ei onnistunut tällä kertaa maalinteossa. Pisteet siis tasattiin ja loppusarjassa yhden maalin enemmän tehnyt Viikkarit sai pronssia.    
 
LAUANTAIN PELIT:
 
FC Viikingit T02 - FC Kontu/Vuokot valk.
Tulos: 5-0
Maalissa: Ida
Maalit: Emma (3), Enna, Linda
Vihreä kortti: Emma
Viiri: Emma
 
Joukkueessa pelasivat: Ida, Sonja K, Enna, Olivia, Madde, Taika, Emma, Sonja S, Suvi, Anni, Linda, Unni ja Sanni
 
Turnaus alkoi pelillä FC Kontua/Vuokot valk. vastaan. Emma oli liekeissä ja onnistui hienosti kolme kertaa heiluttamaan vastustajan maaliverkkoa. Enna pelasi myös hyvän pelin. Hänen onnistui liuttamaan pallo maaliin veskarin ja puolustajien ohi. Viides maali tuli suoraan Lindan hyvästä kulmapotkusta - pallo osui pakkiin ja kimposi siitä maaliin. Viikkarit pelasivat hyvin yhteen. Veskari Ida ei päässyt tässä pelissä montaa kertaa koskemaan palloon. Lukemat Viikkareille 5-0.
 
 
Suvi voittaa pallon - taustalla varmistaa Sonja S.
 
Enna liuttaa pallon maaliin. 
  
 
Ilves - FC Viikingit T02
Tulos: 1-2
Maalissa: Lotta
Maalit: Unni, Sanni
Vihreä kortti: Lotta
Viiri: Sanni
 
Joukkueessa pelasivat: Lotta, Sanni, Ada A, Unni, Linda, Jolanda, Ida, Alva, Tinja, Milla ja Sonja K
 
Päivän toisessa ottelussa oli vastassa Tampereen Ilves, jota vastaan pelattiin maaliskuun lopussa Talviliigan mitalipeleissä, jolloin Ilves veti pidemmän korren. Ilves ja Viikkarit tarjosivat yleisölle kihelmöivän jännittävän ja tasaisen ottelun. Kumpikin joukkue esitti erittäin taitavaa peliä, jota oli ilo seurata. Tärkeä ensimmäinen maali saatiin aikaiseksi kulmurin jälkitilanteesta, jossa topparin tontilta noussut Unni pääsi laukomaan ruuhkan kautta maaliin. Viikkarit eivät ehtineet pitkään iloita johtomaalista kun Ilves pääsi tasoittamaan ja peli jatkoi tasapelissä. Sanni yhteistyössä Lindan kanssa kuitenkin kruunasi loppulukemiksi tärkeän 2-1 voiton Viikkareille.
 
 
 
MPS - FC Viikingit
Tulos: 0-2
Maalissa: Lotta
Maalit: Alva, Ida
Vihreä kortti: Tinja
Viiri: Enna
 
Joukkueessa pelasivat: Lotta, Ida, Olivia, Sonja K, Madde, Sonja S, Taika, Enna, Emma, Ada, Jola, Tinja ja Alva 
 
Päivän viimeisin peli pelattiin MPS:n tyttöjä vastaan jäätävässä tihkusateessa. Näytti ihan, että tytöt olivat myös hieman kohmeessa. Pallo pyöri tasaisesti ympäri kenttää, mutta Viikkarit onnistuivat kahdesti maalinteossa. Myös MPS sai aikaan vaarallisia hyökkäyksiä, mutta Lotta oli ohittamaton. Lohkovoitto Viikkareille ilman pistemenetyksiä.

Alkusarja:
FC Viikingit - Kontu Vuokot/valk 5-0
Ilves - FC Viikingit 1-2
MPS - FC Viikingit 0-2
Jatkosarja:
FC Viikingit - Ilves 1-1
TuNL Kupittaan Kipinät - FC Viikingit 1-0
EPS Hopeasalamat - FC Viikingit 0-0