Alandia Cup 16.-20.6.2013
Alandia Cup 2013 FC Viikingit T02 joukkue & taustat: ylärivissä Juha, Kaitsu, Mika K, Mats, Mattias, Matti, Chrisse ja Mika L, keskirivissä Alva, Tinja, Amalia, Madde, Sonja, Unni, Olivia, Ada ja Anni, edessä Linda, Ida, Aure, Sanni ja Enna. Kuvasta puuttuu muutama mukana reissussa ollut vanhempi sekä kuvaaja kameran takaa.
 
23.6.2013
 
Kauden toiseen pääturnaukseen Alandia Cupiin osallistuttiin lähes koko joukkueen voimin. Poikien ja tyttöjen E11 ikäluokan turnaus Maarianhaminassa Ahvenanmaalla järjestettiin jo 36. kertaa peräkkäin. Mukana oli ennätykselliset 110 joukkuetta, joista tyttöjoukkueita oli 34. FC Viikingit oli mukana yhdellä tyttö ja kolmella poikajoukkueella.
 
Matkasimme Maarianhaminaan lauantaina monen muun joukkueen lailla Turusta laivalla. Kun joukkue taustoineen oli asettautunut koulu- ja muuhun majoitukseen sekä syönyt ruuan ohjelmassa oli avajaiset. Kaikki 110 joukkuetta kokoontuivat torille, josta käveltiin kulkueena joukkueen kannatuslauluja laulellen ja lippuja heiluttaen Wiklöf Holding Arenalle.
 
 
 
Sunnuntaina alkoivat pelit. Tytöt pelasivat alkusarjan kahdessa 9 joukkueen ja kahdessa 8 joukkueen lohkossa. Viikkareitten kanssa samassa lohkossa pelasivat Ilves Vihreä, EPS Hopeasalamat, Kupittaan Kipinät, Vasa Idrottsförening Kamraterna, Nurmijärven Jalkapalloseura, Keravan Pallo-75, JäPS valkoinen ja FC Kuusysi T02 Maalitykit. Kolmena pelipäivänä oli kahtena kolme ja yhtenä kaksi peliä eli siis yhteensä kahdeksan peliä. Kaksi lohkon parasta joukkuetta pääsi jatkoon pudotuspeleihin. Viikkareitten saldo alkusarjan peleistä oli 7 voittoa ja yksi häviö maalierolla 42-4.
 
 
FC Viikingit - Ilves Vihreä 0-1
Viiri: Olivia
 
FC Kuusysi T02 Maalitykit - FC Viikingit 0-1
Maali: Sanni
Viiri: Ida
 
Kupittaan Kipinät T02 - FC Viikingit 1-2
Maalit: Alva (2)
Viiri: Alva
 
FC Viikingit - JäPS valkoinen 11-0
Maalit: Unni, Enna, Anni (2), Alva, Linda (3), Sanni, Aure (2)
Viiri: Ada
 
FC Viikingit - KP-75 Leppikset 12-0
Maalit: Sonja, Sanni (2), Aure (3), Unni (2), Linda (2), Alva (2)
Viiri: Enna
 
VIFK Kristall - FC Viikingit 0-7
Maalit: Sanni (2), Aure (2), Linda, Sonja, Alva
Viiri: Aure
 
FC Viikingit - EPS Hopeasalamat 3-2
Maalit: Linda, Aure, Anni
Viiri: Anni
 
NJS Tulitytöt - FC Viikingit 0-6
Maalit: Unni (3), Sanni, Anni ja oma maali
Viiri: Sonja
 
Alkulohkossa Viikkareitten peliesitys oli vahva. Pelillisesti oltiin niskan päällä pelissä kuin pelissä myös ensimmäisessä Ilves-pelissä, jossa häviö tuli harmillisesti omarilla. Tsempattiin tiukat tilanteet ja noustiin vaikeissakin tilanteissa voittoon. Tytöt osoittivat taistelutahtoa ja hyvää joukkuehenkeä, johon vaikutti varmastikin kuuden päivän tiivis yhdessäolo mm. koulumajoituksessa. Pelisuorituksella Viikkarit sijoittuivat alkulohkossa toiseksi heti Ilves Vihreän jälkeen ja pääsivät näin pudotuspeleihin ja kahdeksan parhaan joukkueen joukkoon.
 
 
FC Honka T02 - FC Viikingit 2-0
Viiri: Tinja
 
Pudotuspeleihin lähdettiin luonnollisesti jännittyneinä ja kihelmöivin tunnelmin. Taustat jännittivät myös miten edellisen päivän oheisohjelma uimisineen Mariebadissa ja discoineen vaikuttaisi tyttöjen jaksamiseen pelikentällä. Pelit pelattiin kuhmuraisella pienellä luonnonnurmikentällä, jossa Viikkarit eivät olleet pelanneet vielä yhtään ottelua. FC Honka oli etulyöntiasemassa - kenttä oli tuttu heille jo alkusarjapeleistä. Viikkarit pelasivat kaikki alkusarjan pelit Wiklöf Holdings Arenan viereisillä tekonurmikentillä. Tasaisen pelin Honka vei lopulta 2-0 voitolla. Viikkareilla oli maalipaikkoja, mutta niitten viimeistelyssä ei onnistuttu. Turnauksessa nähdyllä joukkueen peliesityksellä olisi ollut mahdollisuuksia mitaleille. Lopullinen sijoitus 5-8 parhaan joukkueen joukossa 34 joukkueesta on kuitenkin hieno saavutus, josta voi olla erittäin tyytyväinen! Hyvä Viikkarit!
 
Erityiskiitos FC Viikinkien P02 -joukkueelle, joka tuli kannustamaan tyttöjä puolivälieräpelissä!
 
 
 
Sonja palkittiin Alandia Cup tsempparipalkinnolla. Hyvä Sonja!
 
Tytöissä turnausvoiton vei Ilves Keltainen, hopeaa FC Honka T02 mustalle ja pronssia VJS Gebardit keltaiselle. Onnittelut mitalijoukkueille! Kahdeksan parhaan joukossa oli mitalikolmikon lisäksi FC Viikingit, toinen Ilveksen joukkueesta, EPS Tulipallot, FC Kasiysi Timantit ja Hyvinkään Palloseura.
 
 
Alandia Cup oli monella tapaa onnistunut turnaus, jota voi suositella lämpimästi ensi vuonna 03-ikäluokalle. Joukkueemme osalta järjestelyt toimivat hyvin, ja ohjelmaa riitti koko turnauksen ajaksi melkeinpä enemmän kuin joukkue olisi jaksanut. Oheisohjelmana oli mm. keilausta, discoa, uintia Mariebadissa, tutustumista museolaiva Pommerniin ja IFK Mariehamn - KUPS veikkausliigaottelua unohtamatta myös joukkueenjohtajille järjestettyä tutustumista Eckerö Halleniin ja risteilyä Eckeröstä Grisslehamniin ja takaisin. Turnaus oli myös hyvä tilaisuus verkostoitua toisten joukkueiden taustojen kanssa ja vaihtaa kuulumisia. Joukkueitten alkusarjapelit olivat koulumajoituksen viereisillä kentillä, joten siirtymiseen ei tarvittu mm. autoja ja kuljettajia. Ruokailu oli aamupalaa lukuunottamatta toisella koululla ja siihen tarvittiin autot ja kuskit. Erityismaininnan ansaitsee ruoka, joka oli "itsetehtyä" ja hyvää. Viikkarit söivät päivittäin kotoisasti teltassa, jossa ruoka tuotiin pöytään. Ei pitkiä jonotuksia ruokalajonossa!
 
Kuuden päivän aikana tytöt tutustuivat toisiinsa entistä paremmin mikä näkyi myös pelaamisessa kentällä. Joukkue sai turnauksesta sen mitä lähtikin hakemaan. Myös joukkueen taustojen rivit tihenivät ja yhteistyössä hoidettiin mm. kuskaukset, tyttöjen valvomiset ja mietittiin tulevaa kautta. Hyvä Viikkarit ja Viikkarien vanhemmat! Hyvin pelattu turnaus tytöt!
 
Tulokset ja pelit löydät Alandia Cupin sivuilta http://www.alandiacup.com/
Kuvia ja videon turnauksesta löydät joukkueen Facebook-sivuilta http://www.facebook.com/fcviikingit.t02
 
Joukkue, valmentajat ja taustajoukot kiittävät Alandia Cupin järjestäjiä hienosta turnauksesta!
 
 
Kevään Helsingin ja Uudenmaan piirin yhteiset piirisarjan pelit päättyivät hyvissä merkeissä. 9v9 peli koettiin mieleiseksi ja yllättävän nopeasti pelimuoto tuli tytöille tutuksi. Viikkarit pelasivat 8 peliä, joista 7 voittoa ja yksi häviö maalierolla 31-9. Joukkue sijoittui T01 Kakkosessa oman lohkonsa ykkösiksi tasapisteille ja niukasti kolmen maalin erolla Ponnistukseen.  Viikkarit nousevat ykkössijalla näin syksyllä ykköseen, jossa on odotettavissa entistä kovempia pelejä ja tiukempaa vääntöä. Viikkarit harjoittelevat vielä pari viikkoa ja sen jälkeen lomailevat ansaitusti. Elokuun alussa 3.-4.8 on edessä Masto Cup turnaus Lahdessa. Hyvää kesää kaikille!