Pirkkahalliturnaus 19.-20.1.2013

Joukkueessa pelasivat: Madde, Sonja, Olivia, Unni, Ada, Linda, Sanni, Anni, Enna, Aure ja Amalia
 
22.1.2013
 
Viime vuotiseen tapaaan aloitimme vuoden 2013 turnaukset Pirkkahalliturnauksella. T02-sarjassa oli tänä vuonna mukana 16 kovatasoista joukkuetta. Alkusarjan pelit pelattiin neljässä neljän joukkueen lohkossa. Viikkareiden kanssa samassa lohkossa pelasivat LePa, PK-35 ja PU-62.

 
FC Viikingit - LePa
Tulos: 3-1
Maalit: Sanni, Unni, Linda
 
Ensimmäiseen peliin tytöt saivat vastaansa Leppävaaran Pallon tytöt. Joukkueen bussi oli hajonnut matkalla Pirkkahallille ja oli epäselvää siirtyisikö peli päivän loppuun. Onneksi peli saatiin lopulta alkamaan vaikkakin myöhässä. Ensimmäisessä pelissä haettiin pelituntumaa kentästä ja onnistuttiin pelaamaan hyvä peli. Sannin maali vapautti peliä ja antoi joukkueelle itsevarmuutta. Pelissä nähtiin myös Unnin ja Lindan hienot maalit. Puolustuksen nukahtaminen kostautui ja LePa onnistui rokottamaan maalilla. Turnaus avattiin näin henkisesti tärkeällä 3-1 voitolla LePasta.
 
FC Viikingit - PK-35
Tulos: 2-2
Maalit: Sanni, Anni
Viiri: Sanni
 
Toisessa pelissa viikkarit ottivat mittaa tutuista PK-35:n tytöistä. Viikkarit lähtivät peliin hyvin fiiliksin tietäen, että vastassa on kovatasoinen joukkue. Sanni ja Anni vastasivat Viikkareitten maaleista. Viikkarit olivat kaksi kertaa maalin johdossa, mutta vaaralliset Peekoolaiset taistelivat hienosti tasoittaen maali maalilta pelin loppulukemiin 2-2.

 
PU-62 - FC Viikingit
Tulos: 1-1
Maali: Sanni
Viiri: Amalia
 
Kolmannessa pelissä vastassa oli Masto Cupin pronssipelistä tuttu PU-62, joka oli voittanut kaksi edellistä otteluaan. Voitolla Viikkarit olisivat päässeet pelaamaan sijoista 1-4. Tasapeli vuorostaan riittäisi sijoihiin 5-8. Viikkarit esittivät hyvää peliä. Sannin maalilla oltiin jonkin aikaa jo johtoasemassa, mutta PU-62 pystyi tasoittamaan. Maalipaikkoja Viikkareilla oli useita ja mm. Sannin kova kuti osui maalitolppaan. Viikkarit loivat loppuminuutit painetta vastustajan hyökkäyspäätyyn, mutta hurja yritys ei riittänyt toiseen maaliin. Peli päättyi tasapeliin 1-1.
 
Ensimmäisen päivän voitto ja kaksi tasapeliä alkusarjassa riittivät toiseen sijaan lohkossa ja näin sunnuntaina pelattaisiin sijoista 5-8. B-lohkon sijoitukset: 1. PU-62, 2. Viikkarit, 3. PK-35, 4. LePa.


ACK - FC Viikingit
Tulos: 0-1
Maali: Linda
Viiri: Aure
 
Sunnuntaina ensimmäisessä pelissä Viikkarit saivat vastaansa A-lohdon kakkosen ACK:n Kirkkonummelta. Tyttöjen peli sujui edelleen hyvin ja oli mielekästä seurattavaa. Päällä pelaaminen sujui ajoittain siihen malliin, että pian lienee lupa odottaa kulmurimaaleja päällä :-) Lindan maali jäi pelin ainoaksi ja näin loppulukemin 1-0 Viikkareille tytöt pääsivät pelaamaan sijoista 5-6.
 
FC Viikingit - TuNL
Tulos: 1-4
Maali: Aure
Viiri: Unni
 
Turnauksen viimeiseen peliin oli aikaa noin viisi tuntia mikä tuntui ja näkyi peliväsymyksenä. Päivän toisessa ja viimeisessä pelissä tytöt taistelivat hyvällä asenteella, mutta tällä kertaa se ei riittänyt voittoon. Aure väläytti taitojaan läpimurtomaalilla. Turnauksen päätöspelissä TuNL oli tällä kertaa parempi lukemin 4-1.
 
Sunnuntain pelien saldo voitto ja häviö. Näin loppusijoitus turnauksessa Viikkareille hienosti kuudes. Hyvä Viikkarit!


Madde saa kunniakirjan Mikalta ja Mattias-JoJolta
 
Pirkkahalliturnaus onnistui tuloksellisesti ja pelillisesti hyvin. Pelituntuma sekä loppu- ja alkuvuoden harjoittelu ei ole ollut parasta mahdollista ottaen huomioon vajavaiset talviharjoitteluolosuhteet. Tämän lisäksi kolmen taitavan tytön poissaolo turnauksesta lisäsi tyttöjen suorituksen arvoa entisestään. Tytöistä löytyi hyvää taistelumieltä ja joukkuehenkeä mikä on tärkeä onnistumiselle ja on myös yksi tällaisten turnausten tavoitteista. Turnaus on myös hyvä foorumi tavata ja vaihtaa ajatuksia muitten joukkueitten taustojen kanssa.
 
Viikkarit kiittää turnausjärjestäjiä, kanssapelaajia, valvojia, valmentajia, taustoja, kannustajia sekä tietysti Viikkari-tyttöjä. Hieno turnaus oli! Tästä on hyvä jatkaa futiskautta.
 
Turnauksen tulokset löydät täältä.