Radio Sun Cup 17.-18.8.2013

Radio Sun Cupissa oli mukana pelaamassa Olivia, Sanni, Unni, Aure, Tinja, Ada-Julia, Sonja, Sanni, Enna ja kuvasta puuttuva Madde.
 
19.8.2013
 
Kymmenen Viikkarityttöä matkasi Tampereelle viikonlopuksi Radio Sun Cup kutsuturnaukseen. FC Viikinkien lisäksi mukana T02-sarjassa oli 7 muuta joukkuetta - kaksi Ilveksen joukkuetta Tampereelta, Pallokissat Kuopiosta, JyPK Jyväskylästä, VJS Vantaalta, ONS Oulusta ja PK-35 Helsingistä - kaikki ikäluokan parhaimmistoa ja taitavia joukkueita. Tiedossa oli kahden päivän verran haastavia pelejä ja kunnon vääntöä Kaupin Urheilupuistossa tekonurmella.
 
Joukkueet oli jaettu kahteen neljän joukkueen lohkoon ja FC Viikingit pelasivat samassa lohkossa JyPK:n, Ilveksen ja Pallokissojen kanssa.
 
Viikkareitten turnaus alkoi sähläävin tunnelmin, kun yksi autoista pelaajineen ajoi epähuomiossa Lahteen Masto Cupin kentille. Kiitos järjestäjien jouston, varakentän ja peliohjelman ensimmäisen pelin alkua pystyttiin hieman myöhentämään ja Viikkareitten joukkue saatiin täysilukuisina kera veskarin kentällä aloitukseen. Tytöt eivät välittäneet alkusähellyksestä vaan kokosivat itsensä ja joukkueena tsemppasivat ensimmäisessä pelissä hienosti. Tasapeli loppunumeroissa oli jo lähellä, mutta JyPK onnistui heiluttamaan Viikkareitten maaliverkkoja vielä kerran ja peli päättyi JyPK:lle 3-2 voittoon.
 
Toisessa pelissä vastassa oli vahva Ilveksen ykkösjoukkue, joka pelasi taitavan pelin eikä Viikkaritytöillä ollut mahdollisuutta kuin tunnustaa Ilveksen paremmuus. Ilves vei 4-0 voiton ansaitusti. Pelin loppupuolella alkoi sataa ja tyttöjen oli aika siirtyä Amurin koululle ruokailemaan.
 
Kolmas ja päivän viimeinen peli oli vasta iltapäivällä. Sään jumalat olivat suosiolliset ja rankkasade lakkasi juuri ennen pelin alkua. Pelissä normaali hyvä peli-ilme oli tytöiltä hukassa ja Pallokissat rokottivat neljällä maalilla. Loppulukemat Pallokissoille 4-0. Nyt oli aika siirtyä taas vaihteeksi syömään ja sen jälkeen katsomaan miesten MM-keihään finaalia hotellille. Illan aikana kerättiin voimia kukin omalla tavallaan ja tiivistettiin joukkuehenkeä hyvissä tunnelmissa.
 
Lauantain sijoitus omassa lohkossa neljäs ja sunnuntaina Viikkarit pelaisivat sijoista 5-8.

Unni vauhdissa.
 
Sunnuntaina oli uusi päivä ja parempi pelifiilis. Edessä olisi kaksi peliä - ensimmäinen toisen lohkon kolmatta ja tuttua PK-35:n joukkuetta vastaan. Viikkarit ja PeeKoo eivät olleet kohdanneet vähään aikaan, joten siltäkin kantilta edessä oli mielenkiintoinen taitojen mittelöinti. Sunnuntain alkuun nähtiinkin tasavahva peli, jossa kummaltakin joukkueelta nähtiin hyvää peliä. Viikkaritytöt onnistuivat mm. hyvin puolustuspelissä. Hyökkäyksessä saatiin myös tilanteita aikaiseksi. PeeKoo onnistui kuitenkin maalinteossa tiukasta puolustusvartioinnista huolimatta ja loppulukemat PeeKoolle 1-0. Viikkareille häviö PeeKoota vastaan ei ollut kuitenkaan huono häviö - tytöt pelasivat siihen malliin pelin.
 
Turnauksen viimeisessä pelissä otettiin revanssia Pallokissasta, joka hävisi oman edellisen ottelunsa Ilves keltaiselle rankkariskabassa. Viikkaritytöt lähtivät hyvällä henkisellä tsempillä voittoa hakemaan. Tämäkään peli ei hävinnyt aamun ensimmäiselle eli Viikkaritytöillä peli kulki edelleen hyvin. Tinjan ja Lindan maaleilla loppulukemat Viikkareille 2-1 ja näin 7. sija turnauksessa.
 
Alkusarjan pelit:
 
FC Viikingit - JyPK 2-3
Maalit: Sanni, Sonja
Viiri: Sanni
 
Ilves - FC Viikingit 4-0
Viiri: Aure
 
Pallokissat - FC Viikingit 4-0
Viiri: Unni

Aure palkittiin viirillä Ilves-FC Viikingit pelissä hyvästä veskaripelistä.
 
Sijoituspelit:
 
PK-35 - FC Viikingit 1-0
Viiri: Sonja
 
Pallokissat - FC Viikingit 1-2
Maalit: Tinja, Linda
Viiri: Tinja
 
Turnauksen tsemppari: Enna
 
Kaikki pelitulokset löydät täältä.
 
Sijoitukset T02-sarjassa:
1. JyPK
2. VJS
3. Ilves
4. ONS punainen
5. PK-35
6. Ilves kelt.
7. FC Viikingit
8. Pallokissat

Tinja - turnauksessa joukkueen toinen veskari - onnistui maalinteossa turnauksen viimeisessä pelissä Pallokissoja vastaan.
 
Radio Sun Cup kutsuturnaus oli hyvä turnaus. Puolikuntoinen FC Viikingit T02, josta muutama ydinpelaaja oli poissa mm. sairaustumisen takia, pärjäsi tähänkin peilaten hienosti peleissä Suomen kovimpia tyttöjoukkueita vastaan. Sijoitusta tärkeämpää oli päästä pelaamaan tasaisia pelejä huippujoukkueita vastaan ja haastaa itseänsä pelaajana sekä myös mitata joukkueen tasoa. Tästä on taas hyvä jatkaa :-)
 
Piirisarjapelit jatkuvat TD12 Ykkösessä ja ensi kuussa pelataan taas taitavien joukkueitten kesken ystävyyspelejä Kartanon tekonurmella.

 Olivia ja Sanni ja suunta kohti palloa...